Koordinacijski sastanak projekta u Učeničkom domu Kutina

by | lis 10, 2022

Učenički dom Kutina ugostio nas je u srijedu, 28.9.2022. gdje se održao koordinacijski sastanak projekta “ŠUTNJA NIJE ZLATO – knjigom i razgovorom do rješenja”.

Uz domaćicu ravnateljicu Učeničkog doma Kutina, Vesnu Vuković, sastanku su prisustvovale voditeljica projekta Ljubica Banović ispred Udruge učeničkih domova Republike Hrvatske, Karolina Horvatinčić i Dora Gemeri ispred Udruge POZOR!, te odgajateljica Učeničkog doma Kutina Ines Kovačević.

Svrha projekta “ŠUTNJA NIJE ZLATO – knjigom i razgovorom do rješenja” je osnažiti kapacitete tri organizacije civilnog društva  i to Udruge učeničkih domova republike Hrvatske, Udruge POZOR! i POU Gospić, kako bi odgovorile na izazove poslovanja u kriznim situacijama te uspješno pružile pomoć djeci i mladima, u prevladavanju stresa i straha u takvim situacijama .

Trajanje projekta je od 23.12.2021. do 23.12.2022

U prvoj fazi projekta zaposlenici i volonteri prošli su vrijedne edukacije za bolji rad: Menadžment volontera, Design thinking, Izvori financiranja i zakonodavni okvir OCD-a, Marketing i komunikacija na društvenim mrežama, Krizni menadžment i Digitalni ured, na kojima su sudjelovali voditelji projekta te članovi koordinacijskog tima iz UUDRH, Udruge POZOR! i Pučko otvoreno učilište Gospić.

U drugoj fazi projekta slijedi provedba tri novorazvijena volonterska programa: „ Nije lako biti tinejdžer”; „Pandemija, škola, obitelj i ja” i „Potres na stres”. Programi su bogati sljedećim aktivnostima: radionice, debate, tribine, video gostovanja književnika, glazbenika, glumaca i drugih osoba koje će potaknuti razgovor o načinima kako se nositi sa stresom u ovo izazovno vrijeme odrastanja.

Projekt se provodi na području Grada Zagreba, Ličko–senjske i Sisačko–moslavačke županije, krajnji korisnici su djeca i mladi, a ciljana skupina Udruge UUDRH i POZOR! te POU Gospić.

Na koordinacijskom sastanku održanom u Učeničkom domu Kutina dogovoren je detaljan plan aktivnosti koji će se realizirati u narednom periodu u Učeničkom domu Kutina, te su podijeljeni promidžbeni materijali za sve sudionike ovog projekta.

Već idući tjedan u četvrtak 06.10.2022. u sklopu programa “Pandemija, škola, obitelj i ja” snimit će se dramska predstava G. i gđa. Martina, u kojoj  su glavni glumci učenici Učeničkog doma –Kutina. Taj video snimak će se prikazati i ostalim sudionicima ovog projekta iz Zagreba i Gospića. U sklopu programa “Nije lako biti tinejdžer” dogovoreno je i održavanje debatne radionice s temom“ Tamna strana ljubavi“, koja će također biti snimljena. A program “Potres na stres” će biti realiziran mini humanitarnom akcijom. Učenici Učeničkog doma Kutina posjetiti će Srednju školu  Petrinja,  te će učenike darivati  predmetima koje su sami izradili u kreativnim radionicama. Posjetiti će i ljude, koje je potres najviše pogodio te koji još uvijek žive u kontejnerskim naseljima. Ovaj posjet popratit će se i druženjem, razgovorom, poklonima te snimanjem intervjua.

Vrijednost projekta je 470.630,00 HRK, a sufinanciraju ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

POSJET KOSINJU UČENIKA IZ UČENIČKOG DOMA GOSPIĆ-7.12.2022.

POSJET KOSINJU UČENIKA IZ UČENIČKOG DOMA GOSPIĆ-7.12.2022.

POU "Dr. Ante Starčevića" Gospić zajedno s  Učeničkim domom-Strukovna škola Gospić  povodom provođenja volonterskog programa "Potres na stres" organizirali su malu humanitarnu akciju gdje su učenici zajedno sa svojim odgajateljicama Milanom Uzelac Baburić i Kristinom...

ONLINE GOSTOVANJE MORANE ZIBAR-7.12.2022.

ONLINE GOSTOVANJE MORANE ZIBAR-7.12.2022.

Morana Zibar - poznata kvizašica koju znamo po kvizu Potjera u kojem sudjeluje kao "lovac" od 2013. godine. Gostovala je online 7.12. 2022 , a uključili su se na predavanje učenici iz učeničkog doma Gospić-Strukovna škola Gospić i učeničkog doma Kutina u okviru...

GOSTOVANJE ROSIE KUGLI U UČENIČKOM DOMU NOVI ZAGREB-28.12.2022.

GOSTOVANJE ROSIE KUGLI U UČENIČKOM DOMU NOVI ZAGREB-28.12.2022.

U učeničkom domu Novi Zagreb gostovala je književnica Rosie Kugli 28.11.2022. u sklopu volonterskog programa Predavanju su se priključile i učenice iz učeničkog doma Marije Jambrišak. Rosie Kugli podijelila je s učenicima puno zanimljivih iskustava, predstavila svoj...

Skip to content